Cariera

#meserie #cariera #sfaturi cariera

Meseria se fura! 3 trucuri ca sa razbesti fara efort

Un vechi proverb spune ca meseria se fura, nu se invata! Nimic mai adevarat, sustin specialistii in recrutare, care te invata ca trebuie sa te inspiri de la actori sau de la oamenii de vanzari pentru a avea succes. Iata cateva sfaturi:

Pune intrebari si ia notite

Asa fac jurnalistii si obtin mereu tot ceea ce isi doresc fara ca interlocutorul sa isi dea seama. Daca esti la un interviu de angajare, nu astepta doar sa fii chestionata, ci adreseaza propriile-ti intrebari. Inteligente si la obiect! Vei dovedi ca esti interesata de viitorul job. Iar daca iti iei notite, ai grija sa nu pierzi niciun detaliu.

Improvizeaza si fii perseverenta

Nu spune niciodata "nu stiu", ci improvizeaza precum actorii care au uitat o replica. Iar daca ti se spune "nu", mergi mai departe cu entuziasm pana iti atingi scopul. Trebuie sa stii sa te vinzi ca pe un obiect de mare pret. Asta fac oamenii de marketing, care scot tot ce este mai bun dintr-un produs pentru a-l vinde.

Fii diplomata si sociabila

Imprieteneste-te cu colegii pentru ca vei avea numai de castigat. Fii populara precum politicienii in campaniile electorale si ajuta-i pe cei din jur. Ajutorul se va intoarce nesperat de repede in favoarea ta. Iar in conflictele profesionale, incearca sa fii cat mai diplomata.

Sursa foto: bzc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea