Cariera

#actorie #meserii #tulburari de comportament #tulburari psihice # boli mentale

Meseria care predispune la tulburari psihice

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au descoperit, in cadrul unui studiu extins, meseria care predispune cel mai mult la tulburari psihice. Actoria pare sa fie domeniul de activitate in care riscul dezvoltarii psihozelor si al altor probleme de natura mentala atinge cote superioare.

Catherine Zeta Jones, Jim Carrey sau Ben Stiller sunt trei nume grele din cinematografia mondiala care pot fi date exemplu cand vine vorba despre actori diagnosticati cu boli mentale (in cazul lor, fiind vorba despre tulburarea bipolara).

Coordonatorul cercetarii amintite, Gordon Claridge, sustine ca numarul bolnavilor de tulburari de comportament tinde sa depaseasca media in randul actorilor. Psihologii confirma faptul ca persoanele creative sunt predispuse dezvoltarii tulburarilor psihice, dar si ca actorii sufera deseori de nevroze.

Studiul a presupus chestionarea a 404 actori si 119 actrite cu privire la anumite aspecte ale personalitatii lor, precum inclinatia spre paranormal, dificultatea de a se concentra intr-o singura directie, teama de singuratate sau tendinta de izolare. Rezultatele arata ca actorii prezinta, intr-adevar, un risc crescut de imbolnavire a psihicului, superior celui valabil altor meserii.

Sursa foto: dailyactor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea