Cariera

#persoana fizica autorizata #contract de munca #pfa #proiect de lege

Maxim noua angajati cu contract de munca pentru PFA

Senatul a adopta un proiect de lege prin care persoanele fizice autorizate pot angaja cel mult noua persoane cu contract individual de munca.

Guvernul a trimis in Senat proiectul de modificare a OUG 46/2011, pentru a permite oricarui PFA sa poata angaja cu contract de munca.

Comisia juridica a Senatului a adaugat propunerii un amendament prin care propune limitarea la noua a numarul maxim de angajati pe care ii poate avea o PFA.

Desi proiectul initial nu prevedea o limitare a numarului maxim de angajati, Senatul a adoptat in plen forma modificata.

"persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca , inregistrat la inspectoratul teritorial de munca", se arata in actul normativ trimis de Guvern la Senat.

Odata ce legea va intra in vigoare, statutul de PFA ar putea deveni mai cautat de tinerii intreprinzatori care vor sa evite atat cheltuielile cat si actele necesare infiintarii unei SRL.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea