Cariera

#somer #angajat #guvern #concediu #bugetar

Masura concediului fara plata pentru bugetari, amanata

Bugetarii nu mai intra in de la 1 octombrie . Masura adoptata de Guvern a fost amanata pentru ca PNL a contestat -o la Curtea Constitutionala iar magistratii nu vor da un verdict in acest caz mai devreme de 8 octombrie.

Guvernul Boc a propus trimiterea in concediu fara plata pentru o perioada de 10 zile cu aproximativ o luna in urma, insa de atunci intrarea in vigoare a masurii se tot amana: mai intai nu a fost gata legea, iar acum trebuie asteptata decizia Curtii Constitutionale privind constitutionalitatea acesteia. Iar acest lucru va dura cel putin 10 zile, dupa cum anunta reprezentantii Executivului.

Potrivit Realitatea.net, aceasta nu este singura masura intarziata. Prin masurile care asteapta intrarea in vigoare a legii privind desfiintarea si reorganizarea unor agentii guvernamentale cateva mii de persoane, angajate ale acestor agentii, vor ramane somere. Banii economisiti astfel urmau sa se alature celor rezultati in urma cumularii pensiei cu salariul de la stat, masura ce era planificata tot pentru octombrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea