Cariera

#concedieri #restructurari #concedieri manageri

Managerii cu salarii mari, primii angajati concediati

Rasturnare de situatie pe piata muncii. Daca pana acum primii angajati care erau dati afara faceau parte din clasele de jos, acum lucrurile s-au schimbat complet. Un sondaj recent realizat arata ca angajatii care se afla in functii de conducere si au salarii foarte mari sunt primii care pleaca din companii in cazul in care se fac restructurari.

Potrivit rezultatelor sondajului, 40% din directorii de companii cu salarii foarte mari, care activau in companii din SUA, au fost dati afara in ultimii 20 de ani.

Acest sondaj a fost realizat de Institute for Policy Studies, iar studiul a aratat ca salariul unui CEO este, in cele mai multe cazuri, mai mare de 354 de ori decat al unui american obisnuit.

Acest lucru arata ca prapastia dintre salariile directorilor executivi si ale salariatilor obisnuiti s-a adancit si mai multi in ultimii 20 de ani. In anul 1993, un manager avea un salariu de 185 de ori mai mare decat venitul mediu.

Sursa foto: afbh.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea