Cariera

#salarii #pensii #plata #buget #guvern #emil boc

Luna aprilie, la limita cu banii pentru plata salariilor si pensiilor

Salariile si pensiile, "aproape" de nu putea fi platite in aprilie. Conform declaratiei premierului Emil Boc, la sfarsitul lunii trecute in sistemul roman de plata a salariilor au aparut probleme de fonduri care au condus la un moment delicat legat de achitarea datoriilor catre salariatii si pensionarii de la bugetul de stat.  

Boc a declarat sambata, la Realitatea TV, ca momentul "de varf" a fost depasit si ca la nivelul Executivului se spera ca un astfel de moment sa nu mai existe in lunile urmatoare. Primul ministru a precizat si faptul ca plata salariilor si pensiilor s-a facut din banii de la buget, fara ca deficitul bugetar prevazut sa fie depasit.

In plus, Emil Boc a spus ca Guvernul va lua in considerare si cresterile salariilor si pensiilor mici, asa cum s-a promis de la preluarea mandatului, insa ca vor fi aplicate si masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, precum s-a stabilit in ultimele luni. El a mentionat faptul ca Executivul roman nu doreste sa existe concedieri , mai ales dupa ce in negocierile cu FMI, partea romana a incercat sa incline cat mai mult balanta inspre binele angajatilor.

Problema cu care se confrunta in acest moment sistemul economic romanesc este, conform afirmatiilor premierului, creditarea. “Daca nu dezghetam creditarea, nu se relanseaza economia. Nu se dezgheata creditarea si relansam economia, pierdem locurile de munca", a precizat Boc pentru Realitatea TV.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea