Cariera

#legea pensiilor #punct de pensie #senat

Legea pensiilor modificata: Femeile vor iesi la pensie la 60 de ani

Legea pensiilor a fost modificata ieri, in Senat. Varsta de pensionare a femeilor va fi 60 de ani, iar a barbatilor 64 de ani.

Amendamentul propus de PSD a fost adoptat de comisia Comisia de Munca, cu majoritate de voturi.

Senatorii au amendat Legea pensiilor dupa ce aceasta a fost declarata constitutionala de CCR , dar presedintele Traian Basescu a trimis-o inapoi in Parlament pentru diferentierea varstei de pensionare intre femei si barbati.

"Sunt un sustinator fara rezerve a egalitatii de sanse in fata legii pentru femei si barbati. Nu pot insa sa nu analizez realitatile socio-economice din Romania. Constat ca femeile au mai multe probleme decat barbatii”, a declarat Traian Basescu, la inceputul lunii.

Votul membrilor Comisiei de Munca de la Senat a asigurat astfel o varsta de pensionare de 60 de ani pentru femei si de 64 de ani pentru barbati.

Un alt amendament votat in Senat pentru modificarea legii prevede cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut.

Nemultumit de rezultatul votului, Ministrul Muncii, Ioan Botis , a parasit sala, potrivit Realitatea.net.

Votul a creat tensiuni intre senatorii PDL care voiau sa amendeze legea cu privire strict la recomandarile presedintelui si senatorii PSD si PNL care au vrut sa faca mai multe modificari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea