Cariera

#banci #it #vanzari #joburi #cariera #munca #stabilitate #call center

IT-ul si bancile sunt cele mai stabile domenii in care sa muncesti in Romania

Criza loveste in majoritatea domeniilor de pe piata muncii. In aceasta perioada, majoritatea angajatilor incearca sa ramana fideli actualului loc de munca, datorita instabilitatii pietei. Exista, insa, domenii in care se inregistreaza fenomenul migratiei angajatilor, cum ar fi vanzarile sau al resurselor umane.

Angajatii din IT si cei din domeniul bancar conduc topul celor mai stabile si banoase joburi din Romania. Acesta este rezultatul unei analize efectuate de specialistii din domeniul resurselor umane, care au observat ca, spre deosebire de anul trecut, in coada clasamentului privind cele mai stabile si instabile domenii in care se poate munci in tara noastrea, a trecut domeniul resurselor umane.

In acest domeniu au inceput restructurarile pentru ca multe companii si-au redus bugetele, iar reducerea costurilor se traduce in primul rand cu eliberarea unor posturi din departamentul de resurse umane. "Este primul departament din care se da afara”, a precizat Mihaela Forgaciu, membra in boardul HR Club Romania, citata de Evenimentul Zilei.

IT-ul si bancile, cele mai stabile domenii

IT-ul este domeniul in care joburile sunt cele mai stabile iar angajatii migreaza destul de putin. Salariile sunt destul de mari, in jur de 2.000 - 3.000 de euro si conditiile destul de ofertante. "Cei care stiu sa-si faca bine treaba sunt atrasi de firme mari, care le ofera conditii bune de munca si ii este foarte greu unei alte companii sa vina cu o contraoferta competitiva. Practic, motivele pentru ca un angajat care lucreaza in acest domeniu sa paraseasca compania sau sa se reorienteze in cariera sunt foarte putine”, marturiseste, pentru Evenimentul Zilei, consilierul in cariera Eduard Ezeanu.

In aceasta perioada, in topul domeniilor stabile in care se poate lucra, se afla si cel bancar. In aceasta zona exista insa o diferentiere, intre subdomeniile in care mobilitatea este aproape zero si cele in care "miscarile” sunt destul de dese. Si in acest domeniu exista salarii foarte mari, in medie de 4.000 de euro pe luna.

Topul stabilitatii domeniilor in care sa muncesti in Romania are pe ultimul loc call-center-urile si vanzarile. Cei care activeaza in aceste domenii sunt mereu in cautarea unor castiguri mai mari si a unor conditii mai bune. "Aici, exista cele mai multe oferte de munca . 20% dintre angajatii unei companii lucreaza in acest departament. In plus, persoanele care lucreaza in acest domeniu sunt dinamice, vor din ce in ce mai mult si se plictisesc foarte repede de postul lor, si de aici nevoia de a-si cauta o alta slujba”, a mentionat Eduard Ezeanu despre acest domeniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea