Cariera

#muncitor #piata muncii #islanda #muncitori romani #munca in strainatate # libera circulatie a fortei de munca

Islanda vrea muncitori romani

Guvernul Republicii Islanda a decis liberalizarea totala a pietei islandeze a muncii pentru cetatenii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012 .

" Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia guvernului Republicii Islanda de liberalizare totala a pietei islandeze a muncii pentru cetatenii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012.

Prin eliminarea restrictiilor privind accesul muncitorilor romani pe piata islandeza, executivul de la Reykjavik transmite un semnal clar atat in sprijinul principiului european al liberei circulatii a fortei de munca", se arata intr-un comunicat al MAE.

Masura adoptata de guvernul islandez reprezinta, totodata, un factor favorizant in consolidarea relatiilor economice romano-islandeze si un element de sustinere a comunitatii romanesti din Islanda, subliniaza sursa citata.

Parlamentul European (PE) a adoptat, recent, o rezolutie care recomanda tarilor UE sa anuleze restrictiile impuse muncitorilor din Romania si Bulgaria incepand de la inceputul anului 2012.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea