Cariera

#afacere #intreprinzator #optimism

Intreprinzatorii romani, cei mai optimisti din regiune

Oamenii de afaceri din Romania sunt cei mai optimisti intreprinzatori din Europa Centrala si de Est in ce priveste efecte crizei asupra afacerilor lor. La polul opus se afla ungurii si ucrainenii.

Un sondaj recent efectuat de doua companii din Austria arata ca 63% dintre patronii romani sustin ca problemele economice actuale le afecteaza firmele intr-o anumita masura, in timp ce 15 procente cred ca situatia actuala are o influenta pozitiva asupra firmelor lor. Pe de alta parte, doar 7% dintre respondenti au fost de parere ca efectele crizei sunt foarte negative.

Tot la capitolul optimism se incadreaza si austriecii, care cred in proportie de 33% ca in firmele lor nu exista schimbari din cauza crizei. In plus, sase procente spun ca noua provocata de criza le influenteaza pozitiv afacerile.

La polul opus, respectiv in zona pesimistilor, se afla intreprinzatorii din Ungaria si Ucraina, tari in care peste 80% dintre respondentii studiului au spus ca afacerile le-au fost afectate negativ si foarte negativ de criza.

Cei mai pesimisti din regiune sunt ucrainenii, dintre acestia nici macar 1% nefiind de parere ca noua situatie economica le aduce ceva pozitiv in companie.

Studiul privind efectele crizei in micile afaceri din Europa Centrala si de Est a fost comandat de grupul Erste si realizat de IMAS Viena.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea