Cariera

#atentie #video # interviu de angajare #interviu prin telefon #speach

Interviul de angajare: cum sa ai succes in orice situatie

Una dintre cele mai importante etape in cadrul unui proces de angajare este interviul. Acesta creeaza de cele mai multe ori dificultati candidatilor, deoarece numeroase persoane nu stiu cum trebuie sa trateze corect aceasta etapa. Pentru a avea succes la un interviu de angajare trebuie sa urmezi anumiti pasi, sa te pregatesti in prealabil si sa adopti o conduita decenta. Iata cateva aspecte si sfaturi de care trebuie sa tii cont la un interviu de angajare.

1 Fii pregatit

Primul pas important pe care trebuie sa il iei in considerare inainte de toate este tinuta. Imbraca o tinuta business, insa in care sa te simti si confortabil. De asemenea, nu uita sa faci mai multe copii pentru CV-ul si documentele tale, deoarece s-ar putea sa fii intervievat de mai multe persoane.

In cazul in care vreo sa faci o prezentare video in cadrul interviului, verifica mai intai aparatura.

2 Interviul prin telefon

Daca interviul de angajare se desfasoara la telefon, stai in picioare, deoarece vei putea articula cuvintele mult mai bine si astfel vei da impresia de siguranta.

3 Evalueaza-te

Inainte de a merge la un interviu este bine sa iti faci o analiza a abilitatilor tale pentru a nu fi pus in situatii jenante, in care nu stii sa raspunzi corespunzator la intrebari banale.

4 Interviul in grup

De multe ori, marile companii prefera sa organizeze interviul in grup, in care sa ii antreneze intr-o discutie pe toti candidatii si pentru a crea o atmosfera cat mai reala. In acest caz, trebuie sa fii foarte atent la tot ceea ce spun candidatii dinaintea ta, pentru a nu repeta acelasi lucru. Unul dintre scopurile interviurilor in grup este si acela de a verifica atentia pe care o acorda candidatul.

5 Intervievatorul plictisit

Exista numeroase situatii in care vei intalni intervievatori care nu par sa acorde prea mare atentie discutiei. Pentru a incita un intervievator, insira-i planurile tale in ceea ce priveste viitorul tau job sau fa-i un scurt rezumat a ceea ce faceai la vechiul job adaugand informatii cu adevarat interesante.

6 Angajatorul tanar

Daca esti intervievat de o persoana tanara, este foarte bine sa ii atragi atentia vizual. Insoteste speech-ul cu un video captivant.

7 Interviul cu seful cel mare

In cazul in care vei da interviul cu seful unei companii, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci este acela de a pregati in prealabil un plan bine pus la punct in ceea ce priveste postul pe care vrei sa il ocupi. Acorda o mare atentie detaliilor, doarece lucrurile marunte te pot pune in dificultati mari.


Sursa foto: buzzcamp.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea