Cariera

#cv #joburi #tineri #joburi strainatate

In ce tari aplica CV-urile tinerii sub 25 de ani refuzati de angajatorii din Romania

Pentru ca isi gasesc din ce in ce mai greu un job pe piata muncii din Romania, tinerii sub 25 de ani cauta intens sa munceasca in afara tarii. Prima optiune a tinerilor romani este Marea Britanie, in timp ce persoanele peste 45 de ani prefera tari precum Germania sau Tarile Nordice pentru a munci, potrivit unei statistici realizate de Tjobs.

Cei mai multi angajatori care au primit CV-uri din partea tinerilor romani sunt britanicii, aproximativ 25% din totalul aplicatiilor. Urmatoarea tara pe lista tinerilor romani este Germania, cu 12% din aplicari.

Printre tarile preferate de tinerii romani pentru munca se mai regasesc si Grecia, 8% din CV-uri depuse, Italia, 7,9%.

Domeniul de munca cel mai cautat de catre tinerii sub 25 de ani este Hoteluri/Turism, unde au fost trimise 21,8% din totalul CV-urilor, acesta fiind urmat de Agricultura/Silvicultura/ Zootehnie, cu 16,9% din aplicari, si de Restaurant/Catering, cu 9,8%.

In ceea ce priveste persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani, sondajul realizat de Tjobs a aratat ca acestea prefera Germania, 16% din aplicarile acestora fiind pentru aceasta tara.

Sursa foto: eangajare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea