Cariera

#business #cariera #parinti

Idei de business si recomandari esentiale pentru tinerii parinti

Chiar daca ai un job satisfacator din punct de vedere profesional si material, odata ce devii parinte te afli tot mai mult in cautarea acelei idei de afaceri care sa-ti ofere independenta financiara sau sa te ajute sa construiesti un viitor mai bun pentru copilul tau. Fara indoiala, alegerea unei cai antreprenoriale este mult mai riscanta decat detinerea unui loc de munca, mai ales atunci cand nu depinzi doar tu de castigurile pe care le incasezi in fiecare luna. Insa, ai la dispozitie atat business-uri pe care le poti demara chiar daca ai un job, cat si afaceri care solicita o multime de sacrificii, si nu doar materiale.

 

Idei de afaceri pentru tinerii parinti

Desi atunci cand apare un copil in viata lor tinerii parinti isi indreapta atentia spre crearea conturilor de economii sau a depozitelor bancare, acestea nu aduc castiguri pe termen lung. Investitiile, pe de alta parte, creeaza valoare in timp, iti ofera ocazia de a lucra la visul tau, de a pune pe picioare si dezvolta o companie de succes. In momentul in care detii o firma, poti sa obtii castiguri chiar si dintr-un activ in timp ce cheltui o parte din costul sau in fiecare an de folosire, mai ales daca tii cont de anumite tipuri de amortizare ca sa nu-ti afectezi profiturile. Daca intentionezi sa-ti infiintezi un business, iata cateva idei potrivite pentru tinerii parinti:

Servicii online

Am putea spune ca exista un numar infinit de servicii pe care le poti realiza chiar din confortul casei tale. Analizeaza-ti cunostintele, pasiunile si interesele, apoi determina ce servicii le poti oferi companiilor sau altor persoane fizice, de la distanta. Ai de ales intre o multime de activitati, cum ar fi web design, redactare de continut, design grafic, asistenta virtuala, tehnoredactarea documentelor, consultanta pentru social media si multe altele asemanatoare. Oamenii care lucreaza online au devenit incredibil de valorosi pentru organizatiile de pretutindeni. Internetul iti ofera o deschidere uriasa, poti lucra cu oricine iti doresti, de oriunde din lume, si asta in timp ce petreci timp de calitate si cu copilul tau.

Blogging

Daca iti place sa scrii, gaseste un domeniu care consideri ca ti se potriveste si treci la treaba. De exemplu, ai putea sa le povestesti cititorilor tai despre experienta cresterii unui copil, sa le oferi sfaturi, indicatii si recomandari referitoare la cei mici. In timp, blogul tau va putea fi monetizat daca incepi sa ai tot mai multi vizitatori.

Lucrari de artizanat

In cazul in care te pricepi sa creezi bijuterii, decoratiuni, haine, produse cosmetice, tablouri sau alte obiecte de care oamenii au nevoie si pe care ar fi dispusi sa le cumpere, atunci dezvolta o afacere cu lucrari de artizanat. In ultima perioada, atentia este tot mai mult indreptata spre zona homemade, natural si autentic, asa ca listeaza obiectele pe internet sau deschide un magazin online prin care sa le poti comercializa.

Consultanta

O modalitate simpla de a porni o afacere este sa te folosesti de aptitudinile tale. De exemplu, poti oferi sfaturi si expertiza altor persoane sau companii. Poate vi vorba de consultanta in marketing, consultanta financiara sau pentru optimizarea costurilor. In cazul in care ai mai lucrat de-a lungul timpului ori poti sa urmezi cateva cursuri de specializare, mizeaza pe consultanta pentru obtinerea standardelor ISO. Foarte multe organizatii isi externalizeaza astfel de servicii si multe altele, iar tu iti poti dezvolta o afacere pornind de la nevoile firmelor, cunostintele si specializarile tale.

Recomandari esentiale pentru tinerii parinti

Desi totul pare simplu, nu este deloc usor sa-ti deschizi propria afacere. La inceput vei fi speriat si fericit in acelasi timp, dupa care vei realiza ca trebuie sa inveti sa devii antreprenor si ca e nevoie de multa munca pentru a pune un business pe picoare. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa incepi o afacere:

Vei fi obligat sa joci foarte multe roluri in viata privata si cea profesionala. Daca esti la inceput de rum, atat ca parinte cat si ca antreprenor, incearca sa te organizezi cat mai bine si sa nu renunti la ceea ce ti-ai propus, chiar daca pare greu;

Asigura-te ca lucrezi cu clienti care te pot plati si ca oferi servicii sau produse pentru care oamenii sunt dispusi sa plateasca. Daca stii ca vei avea un potential flux financiar, 51% din riscul pe care-l presupune o afacere va fi eliminat;

Economia este o mare virtute pentru ca toate cheltuielile indirecte iti revin tie. Ca angajat, totul iti era pus la dispozitie de firma unde lucrai, dar in calitate de antreprenor trebuie sa-ti gestionezi eficient banii;

Trebuie sa inveti sa fii eficient, sa dedici timp si efort activitatilor care iti aduc bani, dar totodata sa-ti indeplinesti si sarcinile fata de familie.

Cheia conducerii cu succes a unei afaceri si excelarii in meseria de parinte este organizarea. Chiar daca iti doresti un business ca sa-i poti oferi mai multe copilului tau, ai grija sa fii prezent in viata celui mic si sa-ti planifici cu atentie timpul ca sa poti face fata cu succes tuturor responsabilitatilor.

Sursa foto: https://images.pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea