Cariera

#cv #cariera #loc de munca #minciuni CV # cum sa faci un cv

Iata de ce nu trebuie sa minti intr-un CV

Patru din 10 persoane includ informatii mincinoase in CV, arata un studiu recent realizat de site-urile de recrutare. Insa specialistii atrag atentia ca orice cosmetizare a realitatii poate fi deconspirata, intrucat aproape totul se afla astazi pe internet.

Din capul locului, trebuie sa stii ca nu castigi nimic daca minti intr-un CV. Chiar daca nu este vorba despre un act juridic, acest document este oglinda ta, iar un angajator abil ti-ar putea descoperi rapid "imbunatatirile" aduse, diminuandu-ti astfel sansele de a obtine job-ul dorit.

Potrivit specialistilor site-ului careerealism.com, chiar si omiterea unui loc de munca de la care ai fost concediat va fi descoperita rapid, fie printr-o cautare pe internet, fie, fara sa iti dai seama, in timpul interviului de angajare. Si asta pentru ca, sustin acestia, detaliile care reies din CV nu se potrivesc cu cele pe care le oferi tu in timpul interviului.

Cum? Atunci cand nu esti sigur pe tine, vei vorbi la un nivel superficial si vei fi incoerent. In plus, mimica si gestica sunt alti factori care te pot da de gol. Cel mai bine, fii cinstit si recunoaste-ti plusurile si minusurile si, garantat, vei avea mai mult de castigat, sustin specialistii in recrutare.

Foto: careerealism.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea