Cariera

#companii #Kongo Gumi #cea mai veche companie

Iata de cati ani functioneaza cea mai veche companie din lume

Cea mai veche companie din lume este o intreprindere japoneza de constructii, Kongo Gumi Co., si functioneaza incontinuu de peste 1.400 de ani, potrivit unui raport realizat de Banca Nationala a Coreei de Sud, care a fost intocmit in 41 de tari.

Kongo Gumi si-a inceput activitatea in anul 578, cand unul dintre muncitorii care au lucrat la templul Budist Shitenno-ji a decis sa isi deschida propria afacere.

In intreaga lume exista 5.586 de companii mai vechi de 200 de ani. Dintre acestea, numai in Japonia se afla 3.146, in timp ce in Germania sunt 837, in Olanda, 222 si in Franta 196, mai arata studiul.

In aprope 90% din companiile vechi de 100 de ani lucreaza mai putin de 300 de angajati, iar acesta pare sa fie unul dintre secretele longevitatii lor.

Printre companiile vechi se numara Nisiyama Onsen Keiunkan, din Japonia, care a fost infiintata in anul 705 si functioneaza in domeniul hotelier, Hoshi Ryokan, din anul 717, tot din Japonia, Koman, care functioneaza tot din anul 717 in Japonia, sau Zengoro, din anul 718, tot din Japonia, potrivit ZF.ro.

Sursa foto: evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea