Cariera

#vestimentatie #loc de munca #job #sexy #look #stil

Greseli de stil la locul de munca

Atunci cand vine vorba despre imaginea ta, hainele chiar fac diferenta. Nu sunt putine cazurile in care angajatorii si-au respins candidatii pentru un post din cauza modului de a se imbraca: imaginea de "scolarita cuminte" sau de " sexy" nu isi are locul intr-un mediu profesionist. Mai mult, risti sa fii luat in vizor de catre colegi si sa fii judecat in functie de stilul tau vestimentar in detrimentul capacitatilor profesionale.

Desi gusturile variaza, exista cateva greseli majore de stil pe care ar fi indicat sa le eviti la locul de munca:

 

Haine care nu corespund marimii tale

 

Hainele mult prea stramte te vor transforma instantaneu in tinta ideala pentru barfe si ironii, insa si hainele mult prea largi nu iti vor complimenta prea mult silueta, pentru ca te vor face sa arati neglijent. Atentie la lungimea fustei, a bluzei dar si a pantalonilor: niste pantaloni prea scurti iti vor arata sosetele si atunci nu prea mai ai sanse sa treci neobservata.

Incearca sa ceri mai multe pareri inainte de a-ti achizitiiona hainele pentru birou, iar daca nu reusesti sa gasesti costumul perfect, care sa ti se potriveasca, achizitioneaza-l pe cel mai apropiat de marimea ta si modifica-l la un atelier de croitorie.

 

Prea mult parfum

 

Lucrezi intr-un mediu inchis, asa ca nu vrei sa umpli tot biroul cu mirosul parfumului tau dulceag; in plus, sunt unele persoane care nu suporta mirosurile puternice sau sunt alergice la anumite arome.

Incearca aplici doar un strop de parfum, chiar daca, din obisnuinta, nu il mai poti percepe atat de bine: daca utilizezi un parfum de calitate, poti fi sigura ca mirosul va persista, fara a folosi cantitati industriale. Inceparteaza excesul de pe piele cu ajutorul unei dischete demachiante. 

 

Fuste scurte

 

Locul de munca nu este mediul ideal pentru a-ti dezvalui formele apetisante, cel putin nu intr-o maniera vulgara sau deranjanta pentru cei din jur. Daca esti de parere insa ca o femeie trebuie sa arate sexy, atunci afla ca sunt mai multe modalitati de a-ti etala sex-appealul, insa acesta nu tine de lungimea fustei, ci mai degraba de atitudine. In plus, oricat de mult ai incerca, lumea te va percepe ca pe o tipa sexy si cam atat. Fusta ideala este cea cu lungimea deasupra genunchiului. Citeste mai multe in articolul Prea sexy la locul de munca?

 

Par scapat de sub control

 

Imaginea office este completata de o coafura pe masura. Nu ai nevoie de nimic pretentios; cateva produse de styling iti vor indrepta parul scapat de sub control. De asemenea, ar fi mai bine sa lasi coafurile traznite – gen doua codite, par tapat etc., pentru ocaziile care pot accepta un stil mai casual.

 

Jeansi murdari sau rupti

 

Cu totii avem in acea pereche de jeansi care arata foarte cool: un pic rupti si prespalati, acestia te vor face sa arati perfect la o iesire cu prietenii. Daca tii neaparat sa porti jeansi la serviciu, atunci alege o pereche de calitate, cu un format si o culoare clasica. Pot fi pusi in valoare de o bluza eleganta si un pantof cu toc .

 

Bijuterii zgomotoase

 

Bijuteriile iti pot pune in valoare vestimentatia, adaugand un accept pretios imaginii tale. Exagerarea insa te va face sa arati mult mai pregatita pentru club decat pentru job. Evita bijuteriile mult prea mari si mai ales, pe cele care fac zgomot. Nu vrei sa atragi atentia tuturor prin accesorii neadecvate; concentreaza-te mai mult pe o aparitie rafinata.

 

Tinuta sport

 

Chiar daca mediul in care lucrezi este unul mai relaxat, hainele sport te pot scoate din context. Daca esti o persoana mai comoda, cel putin poarta niste blugi clasici si o pereche de pantofi potrivita mediului profesionist. Chiar daca dupa serviciu mergi la sala, pastreaza-ti echipamentul sportiv in geanta si schimba-te la baie inainte de a pleca.

 

Tocuri mult prea inalte

 

In primul rand, tocurile mult prea inalte nu sunt si foarte practice pentru locul de munca; in plus, iti creeaza o imagine sexy si adesea vulgara, in combinatie cu haine nepotrivite. Un toc mediu sau un toc mai inalt, dar gros, este ideal pentru serviciu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea