Cariera

#cv #descalificare #redactare CV #obtinere job #cautare job #greseala cv

Greseala din CV care te poate descalifica din start. Ce spun specialistii

Una dintre cele mai mari greseli pe care o fac candidatii cu experienta atunci cand pornesc in cautarea unui loc de munca este faptul ca nu stiu sa-si "vanda" marfa. Mai exact, nu stiu sa explice in CV impactul pe care l-au avut in companiile in care au mai lucrat.

Expertii in domeniul resurselor umane citati de zf.ro sustin ca rezultatele concrete sunt unele dintre cele mai relevante sectiuni la care se uita un angajator. "Am adesea discutii cu persoane la nivel senior sau middle management care au petrecut 10-15 ani intr-o companie, nu au iesit niciodata in piata, nu au lucrat la CV si nu reusesc sa se priveasca din exterior si sa inteleaga ce impact au avut, sa-si cuantifice rezultatele, totul li se pare normal. Trebuie sa poti sa explici cuiva care nu face parte din industria ta, sa-i traduci practic realizarile tale si sa-l faci sa inteleaga cum ai putea sa contribui in compania care a scos la concurs postul pentru care candidezi", a declarat pentru zf.ro Catalina Bilan, career service lead in cadrul Career Advisor.

Printre greselile cel mai des intalnite in CV-uri se numara mentionarea informatiilor irelevante care duc la un CV prea lung sau o adresa de mail nepotrivita.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea