Cariera

#germania #muncitori #munca in strainatate

Germania prelungeste restrictiile pentru muncitorii romani

Restrictiile pe piata muncii din Germania se prelungesc cu doi ani, pana la sfarsitul lui 2013, pentru cetatenii romani si bulgari cu calificare redusa, in urma unei decizii luate de guvernul german.

Romanii care muncesc in constructii, curatenie si decorari interioare din Romania si Bulgaria nu vor avea acces pe piata muncii in Germania pana la sfarsitul lui 2013, urmand, in schimb, sa fie facilitata imigratia absilventilor de studii superioare .

Permisul de sedere va fi obtinut mai usor si de cercetatori si absolventii unei universitati germane sau care urmeaza cursuri profesionale in Germania.

Guvernul de la Berlin intentioneaza, de asemenea, sa transpuna directiva UE privind "carta albastra", care va permite imigrantilor din afara UE care au studii superioare si castiga mai mult de 44.000 de euro anual sa imigreze in Germania.

In domeniile profesionale cu deficit de forta de munca, precum tehnologia, informatica , telecomunicatiile, medicina, bariera va fi coborata la 33.000 de euro pe an.

Formula ar putea interesa anual 350.000 de persoane, conform estimarilor Ministerului de Interne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea