Cariera

#spor #functionari publici #anfp

Functionarii trebuie sa dea inapoi banii pentru sporul de zambet si de xerox

Functionari publici din mai multe judete au primit timp de 6 ani de zile sporuri ilegale. Banii pentru sporurile de zambet, de xerox, de cimitir sau de zoo vor trebui returnati la buget.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a descoperit in mai multe judete nereguli cu sporurile functionarilor publici, care uneori depaseau 100% din salariu.

"Niciun nu este legal atata timp cat este dat pe contractul colectiv de munca . Toate sporurile trebuie date pe ordonante de salarizare, nicidecum pe contractul de munca", a explicat Szakal Andras, presedintele , pentru Realitatea.net.

Sporul de zambet, de 15% din salariu, a descoperit la politistii comunitari din Ploiesti
. Alte sporuri ilegale era acordate pentru angajatii din cimitire si cei de la Gradina Zoologica , personalului care lucreaza la carosabil si spatii verzi si chiar si celor care utilizau aparatul xerox.

"Am descoperit in municipiul Fagaras, 75% spor de conditii, care nici noi stim ce inseamna. Suntem convinsi ca si la celalte primarii, la care vom controale vom descoperi alte si alte sporuri", a mai spus Andras.

ANFP va sesiza Curtea de Conturi si Parchetul asupra sporurilor ilegale din judetele Prahova si Brasov si va continua controale in alte judete.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea