Cariera

#absolventi #angajare absolventi #subventionarea locului de munca

Firmele nu vor sa angajeze absolveti, chiar daca statul le ofera bani

Firmele din Romania nu isi doresc sa angajeze absolventi, chiar daca statul roman le plateste o parte din salariu si ii scuteste de plata contributiilor sociale. In acest an, statul roman si-a propus sa incadreze in munca peste 8 mii de absolventi prin subventionarea locului de munca.

Aceste lucru nu s-a intamplat insa, deoarece angajatorii nu vor sa angajeze absolventi. In primele luni ale anului, doar 9% dintre angajatori au fot convinsi sa incadreze in munca si tineri absolventi.

Astfel, in primele luni ale anului 2012 au fost angajati doar 750 de absolventi, cu 50% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

Specialistii in resurse umane explica acest fenomen prin reticenta angajatorilor de a se lega cel putin 2 ani de forta de munca recrutata prin programul de subventionare. In clipa in care unui tanar absolvent i se subventioneaza locul de munca, el nu poate fi dat afara pe o perioada de minim doi ani.

Angajatorii care incadreaza absolventi primesc lunar minim 500 de lei si 750 lei pentru absolventii de studii superioare si sunt scutiti de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, pe o perioada de 12 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea