Cariera

#cv #detectivi CV #veridicitate CV #informatii CV

Firmele angajatoare au inceput sa apeleze la detectivi pentru urmarirea CV-urilor trimise de candidati

Numeroase firme angajatoare din Romania au inceput sa apeleze la serviciile detectivilor pentru a verifica veridicitatea CV-urilor pe care le primesc pentru ocuparea locurilor de munca pe care le scot la concurs, pentru a evita astfel ulterioarele surprize dezamagitoare.

Detectivii de CV-uri verifica, cu acordul candidatului, informatiile de natura profesionala, cele referitoare la studii, insa analizeaza si informatiile personale afisate de candidat pe retelele de socializare.

"Intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai competitiv, presiunea pe departamentul de HR creste. Companiile nu-si permit luxul de a-si risca reputatia si efortul depus pentru a angaja un candidat care nu se ridica la nivelul asteptarilor. Si, in cazul in care competentele candidatului pot fi usor verificate in cadrul interviului, pentru analizarea backgroundului acestuia efortul depus de un reprezentant de resurse umane este foarte mare si de multe ori trecut cu vederea, alegandu-se varianta intuitiei", potrivit unui comunicat al companiei Mindit.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea