Cariera

#comisia europeana #femei #barbati #crestere economica #remuneratie

Femeile trebuie sa munceasca mai mult pentru un salariu egal cu cel al barbatilor

Pentru o remuneratie echivalenta cu cea a barbatiilor, femeile trebuie sa munceasca mult mai mult decat acestia, potrivit unor date publicate recent de Comisia Europeana.

Conform ultimelor date publicate de Comisia Europeana diferenta medie de remuneratie dintre femei si barbati la nivelul UE este de 16,2%, ceea ce confirma o usoara tendinta descrescatoare fata de anii anteriori, cand procentul era de 17%.

Diferenta de remuneratie intre femei si barbati poate fi explicata prin impactul incetinirii cresterii economice asupra diferitelor sectoare, in cele in care predomina lucratorii barbati inregistrandu-se in general cele mai substantiale reduceri ale salariilor. Astfel, evolutia nu este determinata de imbunatatirea conditiilor de munca si de salarizare a femeilor.

De altfel, in ultimii ani a crescut proportia barbatilor care lucreaza cu norma sau in conditii salariale mai putin favorabile, toate acesta facand ca femeile sa depuna mai multe eforturi pentru a ajunge la acelasi nivel de salarizare ca si barbatii.

In acest sens, Comisia Europeana doreste sa sprijine angajatorii pentru combaterea diferentelor de remunerare intre femei si barbati si a demarat proiectul "Equality Pays Off".

Sursa foto:www.business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea