Cariera

#femei manageri #manager #cariera femei

Femeile manager, mai periculoase decat partenerii barbati

Imaginea femeii ca manager prudent, mai putin dispus sa riste finantele bancii, este gresita, iar liderii politici ar trebui sa tina cont de acest lucru, conform unui studiu publicat de banca centrala a Germaniei, Bundesbank.

Schimbarile in cadrul consiliului director al bancii, in urma carora prezenta femeilor devine majoritara, "conduc la un comportament mai riscant in afaceri", se precizeaza in raport.

Explicatia autorilor este ca femeile cu functie de conducere au "mult mai putina experienta" in comparatie cu barbatii, iar lipsa experientei este un factor care conduce la asumarea de riscuri.

Totodata, in conditiile in care prezenta femeilor in salile de consiliu este inca rara , includerea lor perturbeaza "o atmosfera intima". "Daca membrii grupului provin din medii eterogene in ceea ce priveste experienta si valorile, acest lucru poate spori potentialul pentru conflict in interiorul grupului si afecteaza procesul de luare a deciziilor", se precizeaza in raport.

Rezultatele studiului poate genera controverse politice, Ursula von der Leyen, ministrul german al Muncii, fiind unul dintre politicienii europeni care insista pentru adoptarea mai multor masuri in scopul promovarii femeilor in consiliile de conducere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea