Cariera

#exercitii de antrenament de management al timpului (time management) #time management #familie #prieteni #job

Exercitii de antrenament de management al timpului (Time Management)

a avea succes in aceasta perioada plina de lucruri care te distrag, este mai important ca niciodata sa inveti sa iti educi capacitatile de management al timpului. Majoritatea acestor exercitii pot parea ca lucruri de bun simt, dar oamenii sunt deseori distrasi de la activitatile lor cu emailuri, telefoane si alte intreruperi care impiedica productivitatea maxima. La baza exercitiilor de time managament se afla disciplina de a sta focusat si de a pune deoparte timp pentru toate lucrurile.

Distragerile moderne - deoparte!

1. Un management al timpului eficient inseamna sa iti stabilesti perioade specifice pentru a raspunde la telefoane, sa dai drumul la mesageria instant si verificarea emailurilor. Prin alocarea unui anume timp pentru fiecare dintre acesti itemi, iti poti da timp sa te concentrezi asupra anumitor sarcini fara intrerupere . Intreruperile necesita o schimbare a gandurilor si apoi o revenire la ce faceai inainte. Fiecare dintre acestea sunt o pierdere de timp. E-mailurile vor ramane in acelasi loc si telefoanele vor putea fi returnate si mai tarziu.

Programare mai mult decat intalniri

2. Incearca o noua modalitate de a aborda programul zilnic. Daca programarea este stricta si contine intalniri si sedinte, zilei poate trece neproductiv. Programeaza-ti timp pentru planuri, revederea proiectelor si corespondenta care te pastreaza concentrat sa o faci si fa-o eficient. Pentru a-ti creste foarte mult eficienta zilnica, izoleaza-te de ceilalti pentru o perioada de timp pentru a-ti pastra concentrarea.

Timpul personal, pus deoparte

3. Programeaza-ti separat timp pentru a sta cu familia, prietenii si cu tine insuti/insati. Studentii pot fi prinsi intr-un extra program de invatat, parintii pot lasa sportul, artele si orele de muzica sa ii copleseaza si pe ei, si pe copii. Adultii care duc munca si alte elemente stresante cu ei sunt usor de observat de catre restul lumii caci ei sunt aceia care dau telefoane sau scriu mesaje ori emailuri pe smath-phone-uri, oriunde se afla. Incearca sa iti respecti programul din afara programului de serviciu: fa dintr-un antrenament nu mai mult decat un antrenament, dintr-un film nu mai mult decat o escapada amuzanta iar din timpul cu familia si prietenii un timp in care sa nu te uiti la telefon o data la cinci minute. Aceasta schimbare a stilului de viata iti va imbunatati capacitatile de impartire a timpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea