Cariera

#somaj #angajat #criza #munca

Efectele crizei pe piata muncii vor trece in 11 ani

Piata muncii din tara noastra isi va reveni dupa criza financiara abia in 2020. Aceasta este concluzia Comisiei Nationale de Prognoza ( CNP ), care a anuntat ca pana atunci vor exista fluctuatii la nivelul pietei muncii, in acest an numarul angajatilor urmand sa scada din cauza crizei.

estimeaza ca peste 11 ani, pe piata muncii din Romania vor exista 6,567 milioane de salariati , cu aproximativ 470.000 mai multi decat in acest an. Pentru 2009 CNP a anuntat o scadere a numarului de angajati, din cauza crizei economice – acest numar va ajunge la 6,095 milioane.

Situatia ar urma sa se redreseze usor in 2010, atunci cand aproximativ 30.000 de someri isi vor gasi un loc de munca, numarul salariatilor urmand sa creasca usor in 2010, pana la 6,125 milioane persoane.


Tara noastra va inregistra un echilibru la capitolul somaj abia peste 11 ani, atunci cand vom avea 6,567 milioane de angajati, noteaza NewsChannel.ro. Pe termen scurt, noile date arata ca numarul salariatilor va ajunge la nivelul inregistrat anul trecut abia in 2014, cand se estimeaza un numar de 6,358 milioane de angajati, pentru 2008 Comisia calculand un numar de 6,317 milioane salariati.

In ce priveste rata somajului, semnele din partea Biroului International al Muncii ( BIM ) sunt optimiste. Din 2010, cand numarul somerilor ar putea sa scada, urmand sa ajunga in cativa ani pana la o scadere cu aproape jumatate fata de nivelul din acest an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea