Cariera

#eficienta job #relatii serviciu #colegi insuportabili #colegi serviciu #job

"Dusmanii" de la serviciu te fac mai eficient

Colegii de munca insuportabili, care, de regula, iti fac concurenta, sunt un lucru bun pentru afirmarea ta profesionala, intrucat iti sporesc creativitatea si eficienta, arata un studiu recent, citat de dailymail.co.uk.

In general, aceste persoane incearca sa iti intre pe sub piele si isi mascheaza interesele printr-o prietenie de fatada, spun cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord. In vreme ce alte studii aratau ca acesti colegi "nocivi" dauneaza sanatatii, cercetarea americanilor arata ca, de fapt, acest gen de relatie raportata la o persoana ambivalenta te face usor nesigur, ceea ce iti va spori interesul pentru castigarea echilibrului. Cu alte cuvinte te va ambitiona sa iti depasesti pozitia.

Expertii sunt de parere ca aproape jumatate din reteaua sociala pe care ne-am creat-o este formata din acest gen de persoane ambivalente. Insa aceste relatii ofera beneficii emotionale, mai exact o competitie care se dovedeste pozitiva. Si asta intrucat o astfel de persoana te ajuta sa te pui in pielea celuilalt, vazand lucrurile si dintr-o perspectiva diferita.

Sursa foto: hrone.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea