Cariera

#serviciu #concediu medical

Doua treimi dintre romani merg bolnavi la serviciu

Cei mai multi romani prefera sa vina la serviciu bolnavi decat sa-si ia concediu medical , arata un studiu realizat de BestJobs.ro.

Speriati de criza si somaj, romanii prefera sa vina la serviciu chiar daca sunt bolnavi, pentru a nu-si pierde locul de munca sau pentru a nu ramane in urma.

"Prima prioritate a angajatilor romani ramane in continuare siguranta locului de munca. Chiar daca e sezonul gripelor si al racelilor un numar impresionant de angajati, aproape 72% din ei, merg la munca chiar daca sunt bolnavi fie pentru a nu ramane in urma cu activitatea (37.54%), fie pentru a nu isi pierde jobul (34.13%), din cauza unui absente mai indelungate", se arata in studiul realizat de BestJobs.ro.

Doar 20% dintre repondenti prefera sa se odihneasca acasa pana la insanatosire si 8,33% spun ca muncesc de acasa atunci cand sunt bolnavi.

Sondajul "Mergi bolnav la birou?" a fost realizat de BestJobs.ro in perioada 26.10-10.11.2010, pe un esantion de 7312 de subiecti.

Cea mai mare parte a respondentilor au fost persoane cu varste cuprinse intre 25-35 de ani, barbati, cu studii postuniversitare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea