Cariera

#loc de munca #romani #persoane cu handicap # persoana cu dizabilitati

Doar 12% dintre romanii cu dizabilitati au un loc de munca

Doar 12,04 la suta dintre cele aproape 700.000 de persoane cu dizabilitati sunt angajate, pregatirea inadecvata si oferta redusa de locuri de munca fiind principalele cauze pentru procentul redus, a declarat ministrul Muncii , Sulfina Barbu .

Barbu a precizat ca, la sfarsitul lunii iunie, in Romania erau inregistrate 690.496 de persoane cu dizabilitati (adulti si copii), cei mai multi (673.359) fiind in familie.

"Doar 12,04 la suta dintre cei adulti sunt angajati", a declarat ministrul Muncii, precizand ca, desi numarul a crescut, de la 9.640 de persoane angajate in 2003, la 27.773 in 2011, ramane totusi redus.

Sulfina Barbu a spus ca pregatirea inadecvata ar putea constitui o piedica, dar organizatiile neguvernamentale au la indemana Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si pot aplica pentru recalificarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea