Cariera

#cv #job #interviu

De ce angajatorii nu mai raspund candidatilor

Din ce in ce mai multi candidati se plang de faptul ca angajatorii si firmele de recrutare nu le mai raspund nici la primirea CV-ului, nici dupa interviul de angajare.

Multi romani care cauta un loc de munca se simt frustrati atunci cand angajatorii si firmele nici macar nu le raspund printr-un mail scurt la aplicatia pentru un job.

Specialistii in spun ca motivul pentru care firmele nu raspund fiecarui candidat este numarul foarte mare de CV-uri primite si de candidati chemati la interviuri.

"Foarte multi candidati se plang de calitatea consultantilor din domeniul companiilor de recrutare . Multi dintre ei reclama faptul ca nu primesc nici un raspuns cand trimit aplicatii sau ca primesc raspunsul standard de genul multumim, va intregistram in baza de date", a explicat Mihaela Perianu, directorul general al Aims Romania, citata de Realitatea.net.

Explicatia cea mai simpla este lipsa de pregatire a personalului din echipele de Resurse umane , care se ocupa cu recrutarea.

"Daca in tarile mai dezvoltate consultantii din companiile de Executive Search percep aceasta ca pe o meserie de sfarsit de cariera, in Romania acesta meserie a fost multa vreme perceputa ca o meserie de inceput de cariera", a mai spus Perianu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea