Cariera

#studiu #interviu #cv #salariu #cariera #loc de munca #promovare

Cunostintele de gramatica iti pot aduce un salariu mai mare si promovari rapide

Persoanele care nu fac greseli gramaticale in CV promoveaza mai repede in cariera si au salarii mai mari fata de cele care nu stapanesc bine limba romana, arata un nou studiu citat de Forbes.com.

Studiul a fost realizat prin analizarea paginilor de LinkedIn a mai multor manageri si specialisti. Rezultatele acestei cercetari au aratat ca persoanele care nu au reusit sa promoveze pe o functie de conducere in ultimii 10 ani aveau de 2,5 ori mai multe greseli gramaticale decat ceilalti.

De asemenea, inca o concluzie a studiului a fost aceea ca numarul mare de greseli gramaticale poate aduce mai putine promovari la job. Sondajul a aratat ca persoanele care au avut intre 6 si 9 avansari de-a lungul carierei au facut cu 45% mai putine greseli pe profilul lor online decat cele care au fost promovate de 1 sau 4 ori.

Multi directori generali refuza sa angajeze persoane care au probleme cu gramatica, deoarece cunostintele gramaticale indica competente vitale in spatiul profesional, precum atentia la detalii sau gandirea critica, se mai arata in raport.

Sursa foto: www.petocuri.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea