Cariera

#abilitati #cariera #intrebare #planuri #raspuns # interviu de angajare

Cum trebuie sa raspunzi la intrebarea "Unde te vezi peste 5 ani?" la interviul de angajare

Intrebarea "Unde te vezi peste 5 ani?" din cadrul unui interviu de angajare ii pune pe majoritatea candidatilor in dificultate si multe persoane nu reusesc sa dea un raspuns coerent la aceasta, acest lucru ducand de multe ori la pierderea jobului mult visat. Cu toate acestea, intrebarea a devenit o practica pentru angajatori si este adresata candidatilor de 90% din recrutori.

Expertul in resurse umane Alison Green de la Askmanager.com spune insa ca, la o simpla analiza, intrebarea "Unde te vezi peste 5 ani?" are, de fapt, un sens banal si ca este un alt mod de a spune "Cum se impaca acest job pe care ti-l oferim cu planurile tale de cariera pe termen scurt si mediu?".

Alison Green spune ca unul dintre cele mai bune raspunsuri la aceasta intrebare este "Vreau sa imi dezvolt abilitatile astfel incat in 5 ani sa fiu capabil sa ii invat pe altii sa faca ceea ce fac eu. Sunt pasionat de ceea ce fac, deci ma vad facand acelasi lucru si peste 5 ani, dar cu o componenta de training si mentoring in plus".

Green spune ca prin raspunsul pe care il oferi la aceasta intrebare trebuie sa il asiguri pe angajator ca planurile tale de cariera se incadreaza perfect cu acest job si ca aplicarea pentru acel post nu este o simpla intamplare.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea