Cariera

#cariera #greseala #greseala munca

Cum trebuie sa procedezi dupa ce ai facut o greseala uriasa la locul de munca

In activitatea de zi cu zi la locul de munca, angajatii pot comite greseli, unele dintre ele foarte grave. Specistii HR de la Brazen Life sustin ca majoritatea sefilor este dispusa sa-si ierte subalternii pentru aceste erori, daca ii vor convinge ca nu le vor repeta pe viitor.

Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci imediat dupa ce ai comis greseala, care te vor ajuta sa-ti refaci imaginea:

1. Accepta-ti repede greseala. Desi tendinta multor angajati este sa afirme ca sunt nevinovati, cel mai bun lucru este sa-ti recunosti greseala cat mai repede, un prim pas care te va ajuta sa-i convingi pe sefi ca aceasta nu se va mai repeta.

2. Evita scuzele. In general, invocarea unor scuze, unele dintre ele perfect justificate, nu iti imbunatateste situatia. Vei fi mult mai apreciat daca ii vei spune sefului "Imi pare rau, este 100% vina mea".

3. Cauta solutii pentru remedierea greselii. Trebuie sa identifici rapid toate consecintele negative ale greselii tale si sa cauti remedii pentru repararea ei.

4. Fii pregatit pentru repercusiuni. O greseala grava atrage dupa sine si sanctiuni de genul taierilor salariale sau retrogradarilor. Este indicat sa nu le contesti in fata sefilor sau a colegilor de birou, deoarece acest lucru iti va inrautati si mai mult situatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea