Cariera

# prioritizare sarcini #prioritizare taskuri #sfaturi cariera #performanta #sarcini

Cum sa-ti prioritizezi sarcinile ca un profesionist

Pentru a fi eficient si a avea randament in ceea ce faci, prioritizarea sarcinilor si modul in care te organizezi sunt esentiale pentru a avea succes. Invata sa faci aceste lucruri ca un profesionist, aplicand cateva strategii usoare si rapide.

Incepe cu ce este mai greu

Este important modul in care setezi ordinea activitatilor dintr-o zi, tinand cont de dificultate, tonus si dispozitie. Se recomanda sa abordezi cele mai dificile task-uri la primele ore. Evitarea si amanarea lor iti poate provoca stres, in timp ce finalizarea lor iti creeaza un sentiment de implinire care te va urmari intreaga zi.

Revizuieste zilnic lista de activitati

Pentru a fi eficient, trebuie sa stii cum sa valorifici timpul. Revizuieste zilnic lista de activitati pe care le ai programate si renunta la cele care nu necesita neaparat prezenta si atentia ta. Astfel vei castiga mai mult timp pentru a gandi si a te concentra pe lucrurile importante.

Fa mai putin obtinand mai mult

Crearea unei liste de prioritati este esentiala pentru a te ajuta sa iti conservi energia. Incearca sa valorifici timpul la maxim, mizand pe calitate si mai putin pe cantitate. Stabilirea, planificarea si fixarea obiectivelor este esentiala pentru a te concentra pe misiunea si planurile cu adevarat importante. Nu te lasa distras de la obiective si prioritizeaza ceea ce este esential pentru activitatea ta.

Fii maleabil si dispus sa schimbi oricand prioritatile

Ceea ce ai pe lista de sarcini se poate schimba in functie de prioritatile si evenimentele zilnice. Clasifica prioritatile pe categorii in functie de urgente si accepta faptul ca acstea se pot modifica oricand.

Prioritizeaza timpul pentru inspiratie

Daca ai de condus o activitate complexa care implica multe activitati, fa o prioritate din organizarea si planificarea lor. Ai nevoie de timp pentru a te gandi la provocari si oportunitati si este esential sa organizezi totul foarte bine. Gandeste de doua ori inainte de a actiona o data si fii un lider bine organizat.

Ocupa-te de detalii

Nu uita sa te ocupi si de lucrurile mici pentru a-ti face timp pentru cele mari. Astfel castigi timp si dispozitie creativa pentru task-urile importante. Incepe cu lucrurile pe care stii ca le vei termina rapid si apoi treci la cele care necesita creativitate si putere de concentrare. Astfel vei avea controlul asupra a tot ceea ce faci.

Rezerva-ti timp pentru tine

Marea majoritare a celor care conduc o afacere au tendinta de a uita sa se mai relaxeze, investindu-si tot timpul si energia numai in bussines-ul pe care il au. Acest lucru este o greseala. Ai nevoie si de timp in care sa te relaxezi si sa stai deoparte de tot ce inseamna afacere. Rezerva-ti saptamanal, sau chiar zilnic, momente de relaxare in care sa petreci timpul intr-un mod placut. Pot fi clipe petrecute cu familia sau cu prietenii, sau sedinte de meditatie si activitati sportive. Gaseste activitati care sa te ajute sa iesi din ritmul frenetic si sa faci fata stresului, incarcandu-ti bateriile intr-un mod placut. Acest lucru te va ajuta sa dobandesti o putere de concentrare mai mare, sa iti dezvolti intuitia si sa dispui de energia si increderea in sine necesare pentru a reusi in tot ceea ce iti propui.

Sursa foto: pxfuel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea