Cariera

#cariera #loc de munca #interviu job # cum sa treci un interviu

Cum sa te pregatesti pentru interviul perfect de angajare

Iti cauti un loc de munca, dar cel mai mare stres al tau este chiar interviul de angajare. Specialistii in recrutare sunt de parere ca nu trebuie sa iti faci probleme daca urmezi cateva sfaturi esentiale.

1. Atitudinea conteaza. Lasa emotiile deoparte si gandeste pozitiv. Daca te temi de greselile pe care le poti face sigur nu vei mai reusi sa le eviti. Gandeste-te la interviu ca la un joc de strategie in care trebuie sa iti dovedesti calitatile.


2. Anticipeaza intrebarile. Imagineaza-ti cam ce ar vrea angajatorul sa stie despre tine si pregateste-ti niste raspunsuri concrete.

3. Fa o impresie buna. Nu intarzia si asigura-te ca stii bine adresa si numele celui cu care te intalnesti. Cand ajungi la interviu, strange ferm mana intervievatorului. Atentie la gesturi! Nu mesteca guma, nu fuma si nu lasa telefonul deschis.

4. Ai incredere in tine. A fost demonstrat faptul ca persoanele care au mai multa incredere in ele au mai mult succes la interviul de angajare. Si atentie la tinuta. Imbraca-te ca si cum ai fi deja angajat. Albastru, gri si negru sunt cele mai profesionale culori.

5. Incheie optimist. Inainte de a pleca, exprima inca o data interesul fata de postul dorit, apoi multumeste pentru timpul si interesul acordat.

Foto: vistage.com.my

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea