Cariera

#sefi #relatie #job

Cum sa te intelegi bine cu seful

Seful tau este una dintre persoanele cheie din cariera ta, asa ca relatia dintre voi trebuie sa fie una cat mai buna. Evident nu este necesar sa devii nesuferitul biroului pentru a incerca sa ii faci superiorului pe plac, indiferent de consecinte, insa trebuie sa te gandesti ca o relatie buna cu seful tau iti poate aduce multe beneficii.


Cum poti avea o relatie buna cu seful tau? Descopera in randurile care urmeaza!


Tine-te de cuvant


Atunci cand iti iei un angajament, respecta-l pana in cele mai mici detalii. Preda toate proiectele in timp util si incearca sa faci totul asa cum ti se cere. Nu incerca sa il pacalesti pe sef si evita sa ii ascunzi lucruri care tin de jobul tau. Acesta este un pas extrem de important pentru o relatie buna cu seful tau. Acesta isi va dori intotdeauna sa aiba langa el oameni de incredere, pe care se poate baza.


Fii sincer


Daca ai facut o eroare sau daca esti de parere ca nu poti termina in timp util un lucru, discuta cu seful tau si expune problema intr-un mod cat mai onest.  In mod sigur va aprecia sinceritatea si vei castiga o bila alba. De aceea, este bine sa nu iti iei angajamente pe care stii ca nu le poti duce la bun sfarsit, ci sa analizezi intotdeauna lucrurile si noile sarcini pe care le primesti cu tact si responsabilitate.


Invata sa  il "citesti" pe sef


Atunci cand recunosti cu usurinta starile si reactiile superiorului tau, poti avea cateva avantaje. Doar asa vei stii cand este momentul potrivit sa il abordezi, sa discuti cu el diverse probleme sau chiar sa ii ceri o marire de salariu. Imagineaza-ti cum ar fi sa faci acest lucru fix atunci cand este suparat sau cand are o problema care il macina.


Cere-i sefului feedback


In momentul in care faci ceva nou sau foarte important, prima persoana la care trebuie sa te duci pentru o parere/sfat este seful tau. Nu te sfatui cu colegii sau cu subordonatii pentru ca oricum in final superiorul tau este cel care decide. In plus, acesta se va bucura ca incerci sa faci totul cat mai bine si ca parerea lui este cea mai importanta pentru tine. Insa, nu abuza de acest lucru, deoarece nu va aprecia deloc mailurile tale dese si insistente si va considera ca nu esti capabil sa rezolvi de unul singur anumite probleme.


Valorifica timpul sefului


Incearca sa nu il stresezi pe superior cu toate maruntisurile pentru ca intreruperile dese il vor deranja in mod sigur. Cel mai bine este sa faci o lista cu tot ce trebuie discutat, iar la sfarsitul saptamanii sa programezi o scurta sedinta pentru a pune la punct toate detaliile si pentru a primi toate raspunsurile.


Totusi, ai grija sa nu cazi in extreme si sa faci ca totul sa se invarta in jurul sefului tau. Sustine-ti punctul de vedere atunci cand este cazul si evita sa iti incalci principiile doar pentru a-i face acestuia pe plac. Nu uita ca trebuie sa iti mentii reputatia intacta si ca vrei sa fii privit ca un om integru, cu coloana vertebrala .


Sursa foto : topnews.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea