Cariera

#cum sa te descurci cu perioadele de pauza din cv #job #pauza #angajat #angajator #somer

Cum sa te descurci cu perioadele de pauza din CV

In cariera fiecaruia se poate intampla sa existe perioade de pauza, in care nu avem un job. Daca aceste perioade nu sunt de lunga durata, atunci nu exista prea mari probleme. Ce este de facut atunci cand trebuie sa le trecem totusi in CV. Exista modalitati prin care aceste pauze pot fi explicate intr-un mod pozitiv, asa cum exista si cai prin care se poate muta atentia de la ele, astfel incat ele sa nu fie vazute drept sparturi” in ansamblul CV-ului. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora poti muta atentia celui care iti citeste atentia de la perioadele in care nu ai avut un job.

Pasi de urmat :

Pasul 1: Remediaza perioadele lungi in care ai stat pe "tusa" folosind un format de CV bazat pe talente, capacitati, caracteristici in locul unuia bazat pe experienta trecuta in ordine cronologica. Grupeaza fiecare talent/caracteristica care iti apartine sub un titlu.

Pasul 2: Umple perioadele de timp in care nu ai avut un job cu fraze care sa intrige, sa starneasca interesul celui care citeste. Fraze precum: "am crescut un copil”, "am citit”, "am scris o carte” ( bineinteles, acolo unde cazul), "am facut cursuri”, "am calatorit”, pot aduce chiar un plus pentru tine in ochii angajatorului.

Pasul 3: Daca ai fost propriul tau angajat, atunci acest lucru ar fi bine sa il treci sub forma unei liste cu lucrurile pe care le-ai facut, mai degraba decat mentionarea faptului ca ti-ai fost sef. Unii oameni inca mai cred ca sa fii propriul tau sef se traduce de fapt cu somer .

Pasul 4: Foloseste experientele neobisnuite in favoarea ta, este pacat sa nu o faci in cazul in care cariera ta nu a fost in intregime obisnuita, traditionala”. Daca te-ai afundat in istoria tibetana sau ai urcat pe un munte, precum Everestul, te poate transforma in ochii angajatorilor un candidat de neuitat si mai ales un posibil angajat puternic.

Pasul 5: Descrie perioada in care ai pierdut timpul fie stand degeaba, fie uitandu-te la televizor drept perioada in care ti-ai mai construit talente, capacitati. Ori poti fi sincer/a spunand ca ti-ai luat o pauza.

Lucruri de care ai nevoie:

Plicuri
calculator
Hartie pentru CV (hartie de calitate buna)
Un program pe care sa poata fi scris CV-ul

Sfaturi Avertismente

  • Poti sa lasi deoparte anumite pauze daca acestea au fost relativ reduse.
  • Incearca sa nu-ti transformi tonul intr-unul care sa sugereze ca te-ai scuza. In loc de asta, fii mandru de lucrurile pe care le-ai realizat sau concentreaza-te pe faptul ca esti acum pregatit/a sa revii la munca, cu forte proaspete.
  • Daca ai in CV prea multe pauze sau activitati neconventionale, acestea ar putea sa-i sperie pe angajatori, asa ca va trebui sa accepti un job care sa nu fie tocmai cel ideal pentru tine, astfel incat sa poti capata credibilitate si sa ajungi la jobul pe care ti-l doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea