Cariera

#strangere de fonduri #strainatate #imparte.ro

Cum sa strangi fonduri pentru programele din strainatate

Cum altfel ai putea sa strangi fonduri pentru programele din strainatate? Iata 5 idei care intr-adevar functioneaza.

Afla de la noi cum sa strangi fonduri pentru studiu sau un program de voluntariat in strainatate.

 

Compune o scrisoare prietenilor si rudelor

 

Una din cele mai eficiente moduri in care poti sa incepi sa strangi fonduri este sa initiezi o campanie de trimitere a unei scrisori adresata cat mai multor rude, prietenilor, fostilor profesori si invatatori, fostilor angajatori si colegi de serviciu . Ar trebui sa incerci sa trimiti cel putin 100 de scrisori. Compune o scrisoare detaliata in care explici care este programul pentru care vrei sa aplici, ce cursuri vrei sa studiezi in strainatate si fii increzator ca vei primi raspunsuri bune. Precizeaza si o suma rotunda de care ai nevoie, in functie de gradul de apropiere pe care il ai fata de aceste persoane. De exemplu, poti sa ceri mai mult parintilor, sau celui mai bun prieten, decat fostului angajator.

De folos ar fi sa iti faci doua sau trei grupuri de potentiali suporteri, si apoi sa trimiti o scrisoare personalizata fiecarui grup. Daca trimiti 100 de scrisori, in care ceri in medie 150 de ron, si o jumatate din sustinatori iti raspund, ai strans deja 7500 de ron.

 

Formeaza un grup de sustinatori

 

O alta posibilitate pe care o ai la dispozitie astfel incat tu sa incepi sa strangi fonduri pentru un program de studiu sau voluntariat in strainatate este sa incepi sa iti formezi de pe acum un grup de sustinatori in comunitate, care sa te ajute sa-ti implinesti dorinta. Cu cat formezi un grup mai mare de prieteni, cu atat vei avea mai multe reactii pozitive. Vei avea propriul tau comitet de fundraiseri pe care va trebui sa il coordonezi cat mai bine. Roaga-i sa trimita petitii prietenilor, colegilor si familiei. Cei mai buni fundraiseri sunt aceia care organizeaza ceva precum “Comitetul care vrea sa il trimita pe Radu in India”, care este personal, atractiv si arata ca esti determinat sa participi la programul de voluntariat, de exemplu.

 

Imprumuturi de la rude

 

Anumite rude sunt dispuse sa iti imprumute o suma de bani mai mult decat sa iti dea, atata timp cat le garantezi ca le vei inapoia suma de bani, indata ce programul de voluntar se va incheia si te vei intoarce acasa.

 

Vinde ceva din usa in usa

 

Traditionala activitate de a vinde din usa in usa poate fi extrem de compensatoare, daca te implici cu adevarat in strangerea de fonduri. Fiindca vei fi un tricouri , sepci, cani, etc. Astfel de obiecte ar putea fi vandute si la targuri sau evenimente similare.

 

Tine o petrecere caritabila

 

Cred ca aceasta varianta ti s-ar parea cea mai ingenioasa din cele amintite pana acum. Si stim si de ce! Pentru ca sunt nenumarate moduri in care poti sa organizezi o petrecere in care  iti poti implica vecinii in strangerea de fonduri. Apeleaza la afacerile locale, de exemplu, daca poti sa te folosesti de spatiul unei parcari de masini , sau de spatiul din fata unor magazine mici. Nu uita sa mentionezi ca aceasta petrecere va fi un bun prilej sa le aduca clienti noi.

Roaga, desigur, cativa prieteni si cativa membri ai familiei sa te ajute sa organizezi locul chiar in ziua petrecerii. Apoi, ocupa-te neaparat de promovarea petrecerii: lipeste afise si postare prin oras si cartier, baloane sau alte semne care sa atraga atentia oamenilor. O alta idee! Incearca-ti norocul si intreaba un post de radio daca este dispus sa iti faca cunoscut anuntul la radio. Este alegerea ta! Fie ca te vei gandi la o taxa de participare  sau vei cere pur si simplu sa ti se doneze o suma de bani, ar putea sa fii surprins cat de generosi pot fi oamenii!

Mai ai nevoie de idei sau de puncte de plecare?

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea