Cariera

#stres #sanatate #job #cariera #loc de munca

Cum sa scapi de stresul de la job

Stresul de la job este amplificat, in general, nu doar de circumstantele specifice slujbei, ci de noi insine, spun psihologii. Pentru a fi cat mai relaxat la munca, trebuie sa te gandesti mai intai la tine si sa nu iti mai creezi in minte diverse scenarii negative sau sa te gandesti non-stop la faptul ca ai putea gresi. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa scapi de stresul de la munca:

1. Invinge-ti teama ca ai putea face greseli

La un moment dat, orice persoana greseste, indiferent de pozitia ierarhica. Asa ca nimeni nu scapa de mustrarile sefului. Psihologii spun ca totul depinde de fiecare persoana in parte, unii aleg sa fie mereu stresati sa nu greseasca, altii iau lucrurile mult mai usor.

2. Nimeni nu este perfect

Perfectionismul nu duce decat la epuizare si la frustrarea ca ti se cer prea multe lucruri sa faci, sunt de parere psihologii. Incearca sa fii mai relaxat si gandeste-te ca nimeni nu este perfect.

3. Invata cat efort trebuie sa depui

Pentru a scapa de stresul de la munca trebuie sa stii si cat efort trebuie sa depui pentru fiecare sarcina in parte. De regula, potrivit unor studii recente, doar 10% din sarcinile de la munca presupun eforturi mari pentru a le face bine, asa ca ar fi bine sa nu te mai lamentezi pentru orice mica cerere din partea sefului.

Foto: Goeshealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea