Cariera

#cariera #refuz #job nepotrivit #refuzare job

Cum sa refuzi un job pe care il crezi nepotrivit

Jobul trebuie sa fie nu doar sursa ta lunara de venit, ci si locul in care te simti bine, mai ales ca acolo petreci aproape jumatate de zi. De aceea, nu e cazul sa accepti orice post ti se ofera. Iata cum poti refuza politicos o oferta de munca:

1. Raspunde prompt

Daca ai primit o oferta care nu ti se pare potrivita profilului tau, cere un ragaz de gandire de o zi. Imediat ce timpul a expirat, anunta-ti rapid decizia. Angajatorul iti va multumi ca i-ai raspuns prompt, pentru ca in felul acesta va putea sa isi continue interviurile.

2. Refuza politicos

Chiar daca pare mai simplu sa trimiti un email, un apel telefonic este modalitatea cea mai profesionista cu putinta. Incepe prin a multumi persoanei pentru oferta si apoi explica-i cat mai obiectiv de ce refuzi jobul.

3. Fii onest

Mentioneaza exact ce anume iti displace la aceasta oferta: salariul, pozitia, conditiile sau, de ce nu, locatia.

4. Lasa o portita deschisa

Daca iti doresti cu adevarat un loc de munca, explica de ce jobul respectiv nu este potrivit pentru tine lasand o portita deschisa pentru o viitoare oferta, mai buna.

5. Nu plusa

Nu folosi aceasta oferta pentru a obtine ceva mai mult din alta parte. S-ar putea sa iti periclitezi postura si sa te trezesi pe dinafara.

Sursa foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea