Cariera

#cum sa reduci stresul dinaintea unui interviu #job #candidat #stres #interviu

Cum sa reduci stresul dinaintea unui interviu

Interviul de angajare este calificat de majoritatea candidatilor drept momentul cel mai stresant din tot procesul obtinerii unui job. De el depinde in cea mai mare parte evolutia ulterioara a lucrurilor pentru tine si cariera ta, de aceea in timpul interviului este indicat sa fii cat mai calm . Si pentru ca acest moment este unul plin de tensiune care poate apasa ca o povara pe umerii tai, cel mai bine ar fi ca inainte de acel moment, al interviului sa ai parte de cat mai putin stres, sa eviti situatiile stresante pentru a avea cat mai mult calm in timpul acestuia. Iata asadar cativa pasi de urmat pentru a reduce stresul de dinaintea unui interviu.

Pasi de urmat

Pasul 1: Familiarizeaza-te cu firma sau organizatia pentru care candidezi, cea la care mergi la interviu. Sa stii mai multe lucruri, sa ai un plus fata de lucrurile de baza , poate fi un amanunt care sa te faca sa te simti mai bine pregatit pentru posibilul tau nou job. Aceasta constiinta a lucrurilor stiute mai bine iti va reduce din stresul dinaintea interviului.

Pasul 2: Dormi bine in noaptea dinaintea interviului iar in seara premergatoare acestuia relaxeaza-te putin. Daca esti obosit in ziua sustinerii interviului te poate face sa te simti mai putin pregatit si sa-ti creasca ingrijorarea, lucru care duce la putin stres in plus.

Pasul 3: Limiteaza cantitatea de cofeina pe care o consumi inainte de interviu. Cofeina este un stimulant nervos care te poate face sa tremuri sau si mai rau. De asemenea, iti poate creste ritmul cardiac si astfel te poate face sa te simti si mai stresat/a.

Pasul 4: Incearca sa ajungi la locul de desfasurare a interviului cu cel putin o jumatate de ora mai devreme decat ora stabilita pentru inceperea acestuia. Acest lucru iti va da destul timp pentru revederea notitelor pe care le-ai facut si te va ajuta sa te pregatesti psihic pentru momentele urmatoare. In plus, cu cat ajungi mai tarziu, cu atat stresul ca ai intarziat va fi mai mare.

Pasul 5:
Daca te simti pregatit si nu vrei sa stai jos, gandindu-te sa nu iti provoci emotii suplimentare, mergi putin afara, la aer, asta bineinteles daca ai timp si loc. Aceasta miscare iti va mai reduce din energia negativa acumulata si te va ajuta sa te mai oxigenezi. Iar daca, in timp ce esti afara, poti sa citesti ce ai notat pentru tine, ai putea face si asta, te-ar putea ajuta sa reduci stresul, sa iti iei gandul de la el inaintea interviului.

Pasul 6:
Intra in cladirea care va gazdui interviul cu 5-10 minute inainte de ora programata pentru inceperea interviului. Acest lucru ar putea sa duca chiar la inceperea interviului mai devreme. Cel mai probabil ca te vei simti mai putin stresat dupa ce interviul incepe.

Daca ne poti oferi si alte sfaturi despre cum poti reduce stresul inaintea unui interviu, scrie-ne! Impartaseste-ne experienta ta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea