Cariera

#curriculum vitae #student #angajare #loc de munca #job #angajator #oferta

Cum sa redactezi un CV de student

Redactarea CV-ului de student poate constitui o provocare, pentru ca, in timp ce aspirantii la acelasi job ca si tine vin cu experienta trecutului profesional, tu aduci promisiuni ale potentialului tau. De aceea, este foarte important ca structura CV-ului sa iti scoata in evidenta atuurile si sa te promoveze in fata angajatorului.

 

Daca vrei sa compensezi pentru lipsa de expeerienta in domeniul muncii, asta nu inseamna ca trebuie sa inventezi diferite joburi sau functii pe care le-ai „avut” in domeniul muncii, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, orice minciuna se descopera. Din pacate, reputatia ta ramane sifonata.

Pentru a iesi in evidenta, trebuie sa mizezi pe competentele cheie pe care le vizeaza in mod clar descrierea jobului pentru care aplici. Realizarile tale de-a lungul anilor de studentie pot juca un rol important in a-ti sublinia potentialul.  De aceea, este foarte important sa precizezi clar institutiile de invatamant absolvite, profilul acestora si cateva cursuri cheie care sa iti demonstreze aptitudinile. Daca ai rezultate notabile, concursuri castigate sau alte activiati la care te-ai remarcat, atunci obligatoriu trebuie sa le mentionezi in CV.

Realizarile tale vor fi cele care iti vor sublinia aptitudinile, insa, pentru a fi sigur ca mesajul tau este transmis, mentioneaza-le si completeaza-le cu exemple. Angajatorul nu se va astepta sa ai prea mare experienta de munca, insa va cauta potentialul.

 

Iata care este structura ideala pentru CV-ul unui student:

 

  • Datele personale: nume, data nasterii , adresa, telefon

 

  • Obiectivul carierei: foloseste cateva fraze pentru a-ti descrie personalitatea si care sunt telurile tale. In loc sa mentionezi asteptarile pe care le ai de la angajator, subliniaza ce anume ai de oferit.

 

  • Educatie: mentioneaza numele fiecarei institutii absolvite, titlul/ diploma obtinuta in urma absolvirii, data absolvirii, profilul, cursuri care ar putea evidentia aptitudinile necesare jobului pentru care aplici.

 

  • Cursuri speciale: fie ca este vorba de traininguri sau cursuri speciale urmate in diverse companii sau chiar in cadrul scolii, ofera detalii despre acestea, insa mai important, mentioneaza cate ceva din aceste experiente practice, situatii carora a trebuit sa le faci fata, ce solutii ai gasit si care au fost aptitudinile solicitate.

 

  • Experienta de lucru: mentioneaza experientele de lucru, fie si cele de o vara, pentru a demonstra faptul ca poti lucra in echipa si ca esti o persoana pe care ceilalti se pot baza.

 

  • Alte realizari : organizatii importante a caror membru esti, proiecte speciale la care ai lucrat, realizari care te-au schimbat in bine, toate acestea iti vor sublinia potentialul.

 

  • Interese si hobby-uri : nu insirui pur si simplu cateva cuvinte; scrie un paragraf despre cum iti petreci timpul liber si cum pasiunile tale te ajuta sa te incadrezi mai bine in profilul candidatului ideal.

 

  • Alte detalii personale: mentioneaza detaliile ce ar putea face o diferenta; daca ai permis de conducere , daca fumezi etc.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea