Cariera

#cariera #sarcini #program #pasiune munca #zile de vacanta

Cum sa reaprinzi pasiunea intre tine si jobul tau

Un loc de munca poate fi ca o relatie, la inceput amuzant si incitant, ca pe urma sa se transforme intr-o obisnuita, iar satisfactia si interesul tau fata de munca pe care o prestezi sa devina o amintire. Pentru a reaprinde flacara pasiunii intre tine si jobul tau si pentru a merge din nou la munca cu zambetul pe buze trebuie sa recurgi la cateva tertipuri. Iata cateva dintre acestea. 

1 Intoarce-te in timp

Gandeste-te la motivele care te-au bucurat si te-au facut sa dansezi de fericire atunci cand ai primit oferta acestui job. Daca te-a bucurat faptul ca vei avea o noua responsabilitate, mai cere sarcini in plus, care te stimuleaza si te fac sa te simti util/a. Daca te-a bucurat faptul ca vei avea un program flexibil, insa, intre timp, acesta a devenit incarcat, cere mai mult timp liber.

2 Prefa-te pana obtii ceea ce vrei

Desi suna siropos, incearca sa zambesti tot timpul. Asta te-ar putea face mult mai fericit, potrivit cercetatorilor japonezi. De asemenea, fii atent si la limbajul corpului tau, deoarece prezenta ta fizica poate influenta foarte mult felul in care colegii interactioneaza cu tine. Nimeni nu vrea sa acorde proiect amuzant unei persoane morocanoase, ci uneia care are o expresie vioaie, o privire agera si o buna postura.

3 Foloseste zilele de vacanta

Spre deosebire de americani, care nu au zile de concediu, romanii se pot bucura de 21 de zile de concediu, asa ca nu ezita, foloseste aceste zile pentru a te recrea si pentru a-ti reincarca bateriile. Vei fi mult mai fericit si mai binedispus cand te vei intoarce la munca.

4 Lucreaza pentru tine in afara muncii

Nu conteaza cate probleme intampini la birou sau cat de mult ai de lucru, cand ajungi acasa trebuie sa iti amintesti ca acest loc este doar pentru tine. Dezvolta-ti interese si in afara muncii. Invata o noua limba straina, alearga, gateste sau plimba-te. Fa lucruri care te relaxeaza si te satisfac. Cand vei ajunge la munca, te vei simti mai increzator in fortele tale, daca acasa faci doar lucruri care te ajuta sa fii fericit/a.

5 Trebuie sa stii cand sa te opresti

Tinand cont de criza economica, un salariu regulat este binevenit, insa nu trebuie sa te resemnezi cu acest lucru, daca jobul nu te face fericit. Daca ai incercat toate metodele enumerate mai sus, insa nu au avut niciun efect, este timpul sa te gandesti la o noua strategie si sa cauti un job, unde sa faci exact ceea ce iti place.


Sursafoto: cosmopolitan.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea