Cariera

#motivat #angajat #somer #cum sa ramai motivat atunci cand esti somer

Cum sa ramai motivat atunci cand esti somer

Somer – un cuvant asociat deseori cu criza. Sa devii somer in aceasta perioada nu este o noutate, cu atat mai mult un motiv de disperare. Sunt multe firmele care dau afara oameni, insa mai sunt si altele care angajeaza. In perioada in care nu esti angajat trebuie ca, in paralel cu cautarile pentru un nou job, sa-ti incarci bateriile, sa te odihnesti si mai ales sa ramai motivat. Iata, asadar, cateva sfaturi pentru a ramane motivat cat timp nu esti angajat.

Pasi de urmat:

Pasul 1: Fa ce iti place. Astfel de lucruri iti dau energie si te ajuta sa gandesti pozitiv. In plus te ajuta sa iti pastrezi motivatia interioara pentru a face lucruri pe mai departe.

Pasul 2: Incearca sa ai cat mai multe activitati fizice. In afara faptului ca te mentin in forma si te fac sa te simti mai bine, exercitiile fizice te fac sa nu te gandesti la faptul ca nu ai un job.

Pasul 3: Mananca sanatos. Incepe-ti ziua cu un mic-dejun copios, gateste un pranz bun, care sa iti hraneasca trupul, dar si spiritul, iar pentru cina alege ori mancarurile usoare, ori iesirile cu prietenii.

Pasul 4: Ai putea incerca yoga sau cursuri de meditatie . Meditatia te va ajuta sa scapi de frustrari si ganduri negre. In plus, ti-ai putea descoperi noi surse de energie.

Pasul 5:
Citeste, cauta, scrie, creeaza. Incearca sa creezi si sa faci lucruri care sa te ajute sa te simti bine si sa-ti stimuleze puterea de a cauta.

Pasul 6: Socializeaza, fa-ti o retea de cunostinte si prieteni, pe care sa o si folosesti pentru a cauta noi oportunitati de angajare. LinkedIn este un site bun pentru gasirea noilor , despre care noile studii spun ca este din ce in ce mai folosit de catre angajatori. Pune-ti in profil si cauta sa ai in general cat mai multe recomandari, pentru ca oamenii, respectiv fostii angajati care au multe recomandari sunt de obiceii angajati.

Pasul 7:
Incearca sa te descoperi/redescoperi din punct de vedere spiritual. Daca asta inseamna sa mergi mai des la biserica sau sa te sfatuiesti cu un , fa-o.

Pasul 8: Trezeste-te devreme. Daca vei sta in pat dimineata pana tarziu, ai toate sansele sa te simti obosit/a toata ziua.

Pasul 9: Daca ai un animal de casa , joaca-te cu el. Petrece cat mai mult timp facand lucruri care sa iti faca placere, joaca cu animalul din casa ta te poate face sa te simti foarte bine.

Pasul 10: Fii organizat si profesionist. Pastreaza-te la curent cu toate noutatile din domeniul tau, incearca si alte domenii. Fa curatenie in casa , pastreaza-ti lucrurile in ordine. Uneori curatenia te poate ajuta sa elimini energiile negative si sa te simti mai bine. In plus, curatenia din jur ajuta si la relaxarea psihica.

Pasul 11: Seteaza-ti task-uri personale pe termen scurt si pe termen lung. Daca te ajuta astfel de lucruri, fa-ti insemnari in agenda sau pe calendar, ori foloseste foite cu lipici pe care sa le lipesti in locurile pe care le vezi des. Insa, fii atent/a, astfel de metode ar putea sa puna o presiune psihica mare asupra ta, foloseste-le doar daca stii ca te ajuta sa te motivezi pozitiv.

Pasul 12: Ai rabdare. Educa-ti rabdarea si nu te ingrijora, va veni si ziua ta de glorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea