Cariera

# cariera salariu #marire salariu #negociere salariu

Cum sa obtii o marire de salariu. Sfaturi de la un negociator FBI

Vrei si simi ca meriti mai multi bani? Atunci trebuie sa faci unul dintre cele mai neplacute lucruri pentru un angajat: sa ceri o marire de salariu. Daca nu stii cum, ia aminte la sfaturile lui Chriss Voss, profesor la o universitate americana de prestigiu si fost negociator al FBI.

Marirea de salariu poate fi obtinuta mai usor daca tii cont de cateva tehnici de negociere. In primul rand, trebuie sa fii sigur pe ceea ce ceri si pe ce meriti. Trebuie sa ai argumente viabile, nu doar dorinta de a primi mai multi bani. Totusi, banii in sine sunt doar o parte din discutie, avertizeaza Voss, asa ca este important sa te focusezi pe succesul proiectelor tale, pe ceea ce ai adus in plus in companie. 

Nu incerca sa rezumi totul la ratiune si bani. Chris Voss spune ca este important sa apelezi si la latura emotionala a angajatorului, dar nu pentru a inspira mila. Esti important in companie nu doar ca performer, ci si ca persoana. Poate ai diverse calitati: inspiri oamenii din jur, ii binedispui si astfel cresti productivitatea. Poate ai adus un plus de energie echipei sau ai alte argumente. 

Daca angajatorul iti refuza marirea de salariu, din orice motiv, nu adu in discutie ofertele de la alte companii. O astfel de strategie frustreaza si preseaza angajatorul si s-ar putea sa obtii fix opusul. Daca ti se spune ca nu sunt bani in buget pentru marirea ta, accepta acest lucru cu demnitate. Este posibil sa fie ciar adevarul.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea