Cariera

#job #cariera #sfaturi cariera #sarcini serviciu #indeplinire sarcini

Cum sa muncesti inteligent fara sa te spetesti!

Muncesti mult si tot nu ai rezultate bune? Ti se pare ca nu ai spor? Inseamna ca nu esti eficient! Iata ce trebuie sa faci ca sa muncesti inteligent si sa obtii rezultate:

1. Cauta informatii. Nu astepta de fiecare data ca noutatile sa vina la tine. Nu esti o imprimanta care actioneaza doar dupa ce s-a dat o comanda. Anticipeaza demersul anumitor proiecte, analizeaza riscurile, oportunitatile si sarcinile pe care le vei avea de indeplinit. Daca ai primit un proiect nou, consulta mai intai de toate alte proiecte asemenatoare. Afli in acest fel care au fost punctele dificile, unde au existat blocaje.

2. Noteaza lucrurile importante. Inainte sa incepi ziua de lucru e bine sa iti notezi intr-o agenda care sunt cele mai importante activitati pe care trebuie sa le desfasori. Apoi, urmareste desfasurarea lor. In felul acesta iti vei da seama unde trebuie sa lucrezi mai mult si de ce.

3. Ia pauze scurte. O metoda extrem de eficace este iti imparti ziua in segmente de cate 30 de minute. Lucreaza concentrat timp de 25 de minute, apoi 5 minute ia o pauza de relaxare. Grupeaza-ti sarcinile astfel incat sa te concentrezi pe o singura sarcina, fara sa o intrerupi de verificarea mailului, spre exemplu.

Sursa foto: bitrebels.com.jpg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea