Cariera

#job #loc de munca #sef #creativitate

Cum sa iti sustii parerea contra fara sa fii concediat

Daca te afli la o intalnire de grup in care iti prezinti una dintre ideile cu privire la modul in care poti creste productivitatea si aduce beneficii companiei, insa seful tau o respinge vehement fara sa-ti acorde macar putina dreptate,  poti lua atitudine insa intr-un mod politicos. Desi este destul de riscant sa faci acest lucru, poti avea succes daca iti alegi vorbele si momentul in care aduci argumentele, cu mare grija.


In ciuda faptului ca sefii sunt priviti uneori cu teama, nu uita totusi ca interesul lor este acela de a mari productivitatea si veniturile companiei, asa ca daca ai o idee de care esti singur ca va da rezultate optime, fa tot posibilul pentru a i-o prezenta superiorului tau.


Alegeti momentul


Evident, daca seful te-a intrerupt in timpul sedintei, de fata cu alti colegi, este recomandat sa te opresti si sa nu insisti cu prezentarea ideii. Lasa lucrurile sa isi urmeze cursul firesc si nu lua o atitudine de suparare sau sa arati ca ai fost deranjat.


La finalul sedintei, da-i un mail sefului in care sa ii spui ca ti-ai dori foarte mult sa accepte sa ii faci o prezentare a ideilor tale intr-un cadru restrans.  Subliniaza faptul ca esti sigur ca ideea ta, pentru care ai facut o cercetare amanuntita, va avea succes. Sansele sa iti acorde cateva minute de atentie sunt extrem de ridicate.


Sustine-ti prezentarea cu argumente


Pentru inceput, cel mai bine este sa faci un rezumat al discutiei bazat pe ideile principale, iar daca i-ai captat atentia, intra in detalii si prezinta-i cifre si alte informatii care conteaza.Focuseaza-te pe profitul firmei si pe cat de mult ar avea firma de castigat in urma planului conceput de tine.


De asemenea, chiar daca ai fost deranjat de faptul ca anterior te-a intrerupt in fata colegilor, evita sa pari suparat si incearca sa incepi conversatia intr-o nota vesela si optimista. Niciun sef nu are dispozitia necesara pentru a impaca un angajat suparat. Din contra, daca vede ca nu lasi lucrurile marunte sa te afecteze, te va aprecia mai mult.


Daca ideea ta este respinsa...


Daca seful insista in continuare ca ideea ta nu se potriveste sau ca nu se imbina foarte bine cu planurile de viitor ale companiei, nu mai insista. Impaca-te cu gandul ca tu ti-ai facut datoria si ca oricum seful tau stie ca te intereseaza dezvoltarea companiei si ca vrei ca lucrurile sa mearga bine pe viitor pentru firma in care lucrezi.


Sursa foto : ning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea