Cariera

#interviu #salariu #negociere salariu

Cum sa iti negociezi un salariu excelent

Primul secret pe care trebuie sa il stii despre salariu este acela ca angajatorii apreciaza foarte mult candidatii care isi negociaza remuneratia intr-un mod constructiv. In timpul acestei negocieri, angajatorii ii pot descoperi candidatului abilitati de care compania are nevoie. Bineinteles, trebuie sa mai stii ca angajatorii nu vor face niciodata din prima cea mai buna oferta salariala. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa obtii un salariu foarte bun:


1. Fa tu primul pas

Cand angajatorul va initia discutia in ceea ce priveste salariul, reactioneaza rapid si mentioneaza tu o suma. Astfel, vei fi sigur ca negocierea va pleca de la o suma de care esti tu multumit.


2. Nu accepta prea repede

Angajatorii ofera in general postul si salariul in acelasi timp. Chiar daca te incanta oferta, nu accepta din prima, mai ales daca esti sigur de abilitatile si capacitatile tale profesionale. Spune-i angajatorului ca te vei gandi la oferta primita. Se poate ca aceasta reactie sa ii dea de gandit angajatorului si in scurt timp sa te sune si sa iti ofere un salariu mult mai bun.


3. Fa-i gelosi

Daca ai mers si la alte interviuri, mentioneaza acest lucru si in discutiile cu ceilalti angajatori. Spune-le acestora asteptarile tale direct si cere-le sa accelereze decizia deoarece ai si alte oferte. Acest lucru te-ar putea face mult mai atractiv in fata angajatorilor.


4. Expune-ti asteptarile

Spune de la inceput angajatorului care sunt asteptarile tale salariale si ce beneficii si oportunitati speri sa iti ofere noul loc de munca in ceea ce priveste timpul tau liber, flexibilitatea programului si functiile.


5. Cauta toate posibilitatile de negociere

Daca angajatorul nu iti poate oferi salariul pe care il vrei, gandeste-te si la alte optiuni de a castiga beneficii materiale mult mai mici. Cere-ti drepturile, de exemplu, daca ai studii superioare. Chiar daca suma care ti se pune in plus pentru aceste studii nu este foarte mare, pe termen lung aceasta se va simti in bugetul tau anual.


6. Cuantifica-ti performantele

Prezinta-ti abilitatile si performantele tale in termeni cuantificabili. Spune-i angajatorului cati bani ai adus firmei anterioare prin proiectele pe care le-ai initiat.



Sursa foto: ledgerlink.monster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea