Cariera

#sef #loc de munca #job #angajat #angajator #manager

Cum sa iti impresionezi seful

Orice job reprezinta o competitie, mai ales atunci cand in joc se afla un salariu mai bun si o promovare in ierarhia companiei pentru care lucrezi. Este important sa iti faci treaba bine, insa nu vei ajunge prea departe daca seful nu se afla de partea ta.

 

Iata cateva modalitati prin care poti face impresie buna asupra managerului tau.

 

Cunoaste-ti scopurile

 

Scopul tau este sa lucrezi in beneficiul companiei si al obiectivelor pe care le are. Mai mult, telurile sefului tau trebuie sa devina si telurile tale. Stabileste-ti ca prioritati rezultatele pe care seful tau vrea sa le atinga si vei observa cum vei creste imediat in ochii acestuia.

 

Intelege modul in care esti evaluat

 

Incearca sa anticipezi si sa observi din feedback-ul pe care il primesti ocazional asupra modului in care iti faci treaba, care sunt calitatile si aptitudinile pe care managerul tau pune accent. Imbunatateste-le pentru a avea o evaluare impecabila; vei fi astfel rasplatit pentru eficienta ta.

 

Indeplineste-ti indatoririle

 

Atunci cand ti se cere sa duci pana la capat un task, incearca sa oferi rezultate cat mai bune, insa nu te opri doar la ceea ce iti este scris in fisa postului . Dovedeste ca esti o persoana pe care seful tau se poate baza oricand. Un plus de efort si de informatie, ceva peste standardele pe care deja le-ai indeplinit, te va recomanda ca un adevarat profesionist, dornic sa progreseze in cariera.

 

Emana energie pozitiva

 

Nu fii tu cel care se plange incontinuu si isi critica seful in pauzele de tigara . Incearca mai degraba sa preiei rolul celui care ii motiveaza pe ceilalti cu energia sa pozitiva. Daca vrei sa promovezi, atunci trebuie sa demonstrezi ca esti o persoana placuta, care stie sa ii adune pe ceilalti in jurul sau.

 

Nu il pune pe sef in situatii delicate

 

Respecta termenele limita pe care le ai pentru a-ti finaliza proiectele. De asemenea, fa-ti treaba cu profesionalism, pentru a nu fi nevoit sa aduci imbunatatiri si sa intarzii, astfel, deadline-ul. Mai mult, ajuta-l pe seful tau sa vina cu idei noi pentru a dezvolta departamentul la care lucrati. Vei deveni, astfel, mana sa dreapta si o persoana de incredere.

 

Fii organizat

 

Nu lasa lucrurile la voia intamplarii; inainte de incheierea programului, alcatuieste-ti o lista cu taskurile pe care le ai de efectuat a doua zi. Fii punctual si respecta-ti propriile reguli, pentru a demonstra, inca o data, ca esti o persoana pe care seful tau se poate baza.

 

Fii informat

 

,Mentine-te la curent cu ultimele noutati din domeniul tau si participa la cursuri de perfectionare. In felul acesta, atunci cand vei da peste o problema, vei reusi sa gasesti raspunsul intr-un mod creativ si inovativ.

 

Fii flexibil

 

Atunci cand un termen limita se apropie, este normal sa suferi o schimbare in program si sa fii nevoit sa investesti mai multe ore de lucru decat de obicei. Nu face nazuri si nu comenta situatia. Incearca sa iti faci treaba cat mai bine – rapid si eficient.

 

Lasa-ti viata personala acasa

 

Nimeni nu apreciaza micile barfe care ajung la urechile tuturor, problemele intre colegi sau distragerea atentiei de la munca in favoarea problemelor personale. Lasa-ti viata intima acasa si incearca sa te concentrezei la serviciu doar asupra carierei tale. Cu siguranta, seful tau va aprecia discretia de care dai dovada.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea