Cariera

#job #cv #cariera #locuri de munca #sfaturi cariera #gasire job

Cum sa iti gasesti rapid jobul ideal

Studiile arata ca 85% din persoanele care aplica pentru un post se autoelimina din competitie. Iata care sunt greselile pe care le fac, dar si cum poti profita de erorile celorlalti:

Principalul motiv pentru care multi candidati sunt descalificati din start este legat de CV. Fie nu este intocmit corect, fie contine greseli de ortografie sau e incomplet. O alta eroare este legata de scrisoarea de intentie. Multi obisnuiesc sa copieze de pe internet texte generale, fara sa le personalizeze. In plus, alegerea postului pentru care candideaza nu este de multe ori potrivita cu pregatirea profesionala. Insa cu putin efort tu poti face diferenta.

1. Documenteaza-te bine inainte sa mergi la un interviu despre firma la care ar urma sa te angajezi. Cauta detalii despre produsele sau serviciile sale.

2. Verifica de trei ori inainte sa trimiti CV-ul si scrisoarea de intentie. Greselile de dactilografie si cele gramaticale arata lipsa de profesionalism.

3. Inaintea interviului, repeta ceea ce ai de gand sa spui cu ajutorul unui prieten care sa joace rolul angajatorului.

4. Alege o tinuta adecvata interviului. O rochie prea mulata sau un tricou neglijent nu vor face o impresie buna.

5. Trimite intotdeauna un email de multumire dupa interviu.

Sursa foto: venturebeat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea