Cariera

#job #angajare #interviu

Cum sa iti gasesti primul tau job

Esti proaspat iesit de pe bancile facultatii, nu ai niciun fel de experienta, dar incerci sa iti gasesti un job?  Te lovesti de tot felul de bariere si de idei preconcepute care te scot din start de pe lista posibililor angajati? Pentru a trece peste toate aceste neajunsuri, trebuie sa recurgi la cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii rapid primul tau job.


CV impecabil


Atunci cand aplici pentru un job, CV-ul tau trebuie sa arate impecabil si sa sintetizeze toate informatiile importante despre activitatea ta profesionala, despre cursurile urmate, despre pregatirea dobandita in timpul studiilor, dar si despre setea ta de cunoastere si dorinta de a lucra in mediul respectiv.


De asemenea, la capitolul calitati, asigura-te ca acestea se leaga de pentru care iti depui CV-ul. Asadar, daca aplici pentru un job de relatii cu clientii, asigura-te ca mentionezi ca esti o persoana comunicativa, capabila de munca in situatii stresante, rabdatoare, cu o atitudine pozitiva si sociabila. Daca totusi jobul cautat este unul de dezvoltare, pune accentul pe creativitate si munca in echipa.


Munca pro-bono


Este foarte clar ca orice angajator va prefera sa cheme la un om care are in CV  o oarecare experienta in domeniul respectiv, insa si tu ai o sansa. Daca scrisoarea ta de intentie il convinge pe angajator ca iti doresti foarte mult jobul, daca ii dai de inteles ca esti dispus sa faci oarecare sacrificii pentru a te angaja pe tine, locul de munca este ca si al tau.


Alaturi de CV trimite o scrisoare de intentie in care sa compensezi lipsa de experienta cu dorinta de invatare, cu gandirea pozitiva dar si cu initiativa de a munci pentru o perioada de proba fara sa fii platit. Munca voluntara in firma respectiva iti da sansa sa capeti experienta, dar si sa ii dovedesti angajatorului ca meriti jobul respectiv.


Stabileste inca de la inceput perioada de munca voluntara pe care esti dispus sa o faci. De obicei, 30 de zile sunt suficiente.


Entuziasm


Atunci cand te cheama la interviu, arata-i angajatorului cat de mult iti doresti jobul respectiv, cat de mult te-ai pregatit pentru acesta si cate idei de dezvoltare ai pentru compania respectiva. Orice angajator isi doreste in echipa sa oameni cu initiativa si cu dorinta de evoluare.


Informare


Inainte de a merge la interviu, afla toate informatiile posibile despre compania respectiva si despre ce implica jobul. In cazul in care angajatorul iti pune o intrebare capcana, trebuie sa fii pregatit si sa dai dovada ca stii ce vrei de la acest job si ca esti exact omul pe care il cauta.


Pune intrebari


Arata-i angajatorului ca vrei sa afli mai multe despre activitatea firmei, despre partenerii acesteia, despre directia in care merge si despre planuri de dezvoltare. Chiar daca in mare parte stii cam tot ce trebuie, este recomandat sa ii arati viitorului sef ca te intereseaza viitorul companiei si ca vrei sa participi si sa ajuti la evolutia acesteia.

Sursa foto : hmforces.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea